Румъния призовава ЕС за реакция срещу Русия. Румънският президент Клаус Йоханис

...
Румъния призовава ЕС за реакция срещу Русия. Румънският президент Клаус Йоханис
Коментари Харесай

Йоханис в Брюксел за Русия: Изисква се общ, единен и силен отговор от страна на Европейския съюз

Румъния приканва Европейски Съюз за реакция против Русия. 

Румънският президент Клаус Йоханис е декларирал пред водачите на Европейски Съюз по време на Европейския съвет в Брюксел, че Румъния поддържа нови наказания против Руската федерация след неотдавнашната ескалация на войната, заяви телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това изисква общ, обединен и мощен отговор от страна на Европейския съюз и солидна трансатлантическа съгласуваност ", е изтъкнал президентът, съгласно известие на президентската администрация.

В известието се показва, че Йоханис още веднъж е изразил поддръжката на Румъния за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и е подчертал значимостта на това да се резервира поддръжката към Украйна във всички аспекти, до момента в който това е належащо.

" По време на срещата президентът Клаус Йоханис се спря и на неотдавнашната ескалация на нападателната война на Руската федерация против Украйна посредством набези против цивилни жители и сериозна инфраструктура, противозаконното анексиране на четирите района на Украйна, указа за частична готовност, като уточни, че това са следващите доказателства за безотговорното държание на Руската федерация, което минава на друго равнище и което изисква общ, обединен и мощен отговор от страна на Европейския съюз и мощна трансатлантическа съгласуваност ", се споделя в изказването.

Йоханис е изтъкнал нуждата да се резервира натискът върху Руската федерация посредством всички налични средства, приветствал е към този момент признатите рестриктивни ограничения и е изразил поддръжка към нови наказания.

Същевременно той е обърнал внимание и на последствията от дейностите на Руската федерация върху сигурността на други сътрудници в района, изключително на Република Молдова, като е призовал за по-нататъшни европейски старания за подсилване на тяхната резистентност.

" По отношение на продоволствената сигурност президентът Клаус Йоханис акцентира основната роля на Румъния за улеснение на износа на зърно от Украйна, като до момента през страната ни са минали над 5,2 милиона тона зърно, с цел да доближат до интернационалния пазар ", се показва още в известието. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР